Síguenos en:

mUseueSmou

Intervenció site-specific creada pel MACVAC (Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni) de Vilafamés.

​L’arquitectura pot expressar moviment —o, en altres paraules, implicar, transmetre o incorporar moviment— sense moure’s. Hi ha certes forces latents en la forma construïda que són percebudes psicològicament: inèrcia, dinamisme, forces visuals i imaginades.

El MACVAC és un organisme amb una energia del moviment latent en la seua estructura de nivells i subnivells, i també per la manera laberíntica i sorpresiva com les sales i estances es comuniquen mitjançant passadissos i escales.

L’11 de novembre de 2023 presentem una intervenció artística amb l’objectiu de capturar i fer palès el dinamisme laberíntic dels espais del museu, com a base per una intervenció artística (sònico-plàstica) que, tot basant-se en les matèries primeres presents tant a l’arquitectura com a les obres que s’hi exposen, assumeix eixe dinamisme i els itineraris que suggereix per elaborar un procés artístic orgànic específicament creat pel MACVAC. Una intervenció que, lluny d’interrompre les visites al museu, vol coexistir i potser acompanyar a les persones visitants en la seua deriva.