Síguenos en:

Visita el MACVAC amb el podcast FADE IN

Visita el MACVAC amb el podcast FADE IN

‘Fade In‘ és una proposta de mediació artística que parteix d’un projecte pilot realitzat en el MACVAC de Vilafamés gràcies a la convocatòria Reset. Relectures de gènere i multiculturalitat, atorgat pel CCCC. Utilitza la ràdio com a eina per a generar diàleg i un ambient especial. Acurta les distàncies entre Museu, Artista i Públic fent de les tres agències una única fonamentada en el diàleg horitzontal.

FADE IN és un projecte que parteix d’una trobada pública organitzada en format de programa de ràdio, a partir del qual es generen recursos sonors en els quals es fan visibles les presències i les absències de la dona en aquest museu, contribuint així a la tasca de completar una història de l’art encara incompleta.

A partir d’aquesta trobada s’han estret fragments interessants a manera de càpsules sonores que completen els recorreguts de les persones que visiten el museu. Aquests serà reproduïts a través dels altaveus que estan col·locats a les sales en els quals actualment es reprodueix música i utilitza per a llançar missatges informatius.

Els missatges seleccionats no assenyalaran solament les obres i/o artistes absents en la galeries, sinó que ens permetran mirar a través d’elles. Podrem escoltar a les artistes comptant les seues experiències i reflexions sobre les desigualtats a les quals s’enfronten les dones en les arts visuals.

Projecte realitzat per Alba Braza y Verónica Francés de Culturama.

Escolta el podscast