El Museo de la Solidaridad Salvador Allende de Chile fue impulsado para que una serie de artistas donaran obras respaldando la democracia chilena, que ya entonces se adivinaba amenazada por los poderes oligárquicos. Y éstas fueron llegando; pero la irrupción dramática de la dictadura las dispersó. Imposibilitadas para llegar a Chile, pinturas y esculturas viajaron por diversos espacios, recordando en todos ellos la situación del país latinoamericano. Pero necesitaban una residencia, un lugar al que volver. Ese lugar fue Vilafamés. Restablecida la democracia en Chile, y como no podía ser de otra manera, las obras fueron marchando hacia el que de nuevo se llamó Museo de la Solidaridad.
En este momento quedan en el MACVAC doce obras, que muy pronto volverán a la ciudad de Santiago. La presente publicación las reune, y nos narra la historia de las mismas, de los dos museos y de su relación.
El Museu de la Solidaritat Salvador Allende de Xile va ser impulsat perquè una sèrie d’artistes donaren obres recolzant la democràcia xilena, que ja llavors s’endevinava amenaçada pels poders oligàrquics. I aquestes van anar arribant; però la irrupció dramàtica de la dictadura les va dispersar. Impossibilitades per a arribar a Xile, pintures i escultures van viatjar per diversos espais, recordant en tots ells la situació del país llatinoamericà. Però necessitaven una residència, un lloc al qual tornar. Aquest lloc va ser Vilafamés. Restablerta la democràcia a Xile, i com no podia ser d’una altra manera, les obres van anar marxant cap al que de nou es va dir Museu de la Solidaritat.
En aquest moment queden en el MACVAC dotze obres, que molt aviat tornaran a la ciutat de Santiago. La present publicació les reuneix, i ens narra la història d’aquestes, dels dos museus i de la seva relació.
FICHA TÉCNICA
Año de publicación: 2017
Formato: 25 x 22 cm
Páginas: 52
Idioma: castellano
ISBN: 978-84-697-7453-3
Edita: MACVAC
Exposición: del 1 de diciembre de 2017 al 17 de febrero de 2018