Síguenos en:

MACVAC Orbital

MACVAC Orbital

Com animals. Obres de Concha Benedito i Silvia Sempere.

El MACVAC planteja una reflexió sobre l’esdevenir del comportament humà en situacions d’incertesa que ens fan actuar com a animals en estampida irracional, a vegades sense cap.

Concha Sánchez Benedito es va formar en la Facultat de Belles arts de Sant Carles a València en 1955 i va treballar amb ceràmica i pintura sobre llenç. Es va instal·lar a París en 1961 i en 1963 va assistir a classes de litografia en la École donis Beaux-Arts. El seu comportament pictòric és gestual i lluminós i on es difuminen i diversifiquen les figures humanes amagades, de les quals només es veu un braç o una cama, un simple esbós corporal. La seva obra és gràfica i enèrgica, dins de la seva particular manera d’expressar-se, que encara que sembli excessivament ràpid, alhora està molt pensat.

Silvia Sempere és llicenciada en Belles arts i Doctora per la Universitat Politècnica de València, de la qual és professora titular. Compta amb una reconeguda i àmplia trajectòria professional en el camp de la creació artística. La seva producció se centra des de finals dels noranta en la realització de projectes d’instal·lació de gran envergadura. En ells aborda problemàtiques d’índole ecològica, emprant sistemes tecnològics complexos per a enriquir l’experiència perceptiva dins de marc escenogràfic creat a partir de la disposició de diversos elements escultòrics amb els quals organitza l’espai, en el qual s’alberguen altres dispositius significatius de caràcter fotogràfic o videogràfic. Aquesta pràctica en el camp de les instal·lacions tecnològiques no implica l’abandó del cultiu d’altres disciplines tradicions en la seva autonomia, com són la pintura, l’escultura, la fotografia i el vídeo. En els començaments de la seva carrera es va dedicar a l’àmbit performatiu dins de l’Associació de nous Comportaments Artístics ANCA.


El MACVAC plantea una reflexión sobre el devenir del comportamiento humano en situaciones de incertidumbre que nos hacen actuar como animales en estampida irracional, a veces sin cabeza.

Concha Sánchez Benedito se formó en la Facultad de Bellas Artes de San Carlos en Valencia en 1955 y trabajó con cerámica y pintura sobre lienzo. Se instaló en París en 1961 y en 1963 asistió a clases de litografía en la École des Beaux-Arts. Su comportamiento pictórico es gestual y luminoso y en donde se difuminan y diversifican las figuras humanas escondidas, de las que sólo se ve un brazo o una pierna, un simple esbozo corporal. Su obra es gráfica y enérgica, dentro de su particular modo de expresarse, que aunque parezca excesivamente rápido, a la vez está muy pensado.

Silvia Sempere es licenciada en Bellas Artes y Doctora por la Universitat Politècnica de València, de la que es profesora titular. Cuenta con una reconocida y amplia trayectoria profesional en el campo de la creación artística. Su producción se centra desde finales de los noventa en la realización de proyectos de instalación de gran envergadura. En ellos aborda problemáticas de índole ecológica, empleando sistemas tecnológicos complejos para enriquecer la experiencia perceptiva dentro de marco escenográfico creado a partir de la disposición de diversos elementos escultóricos con los que organiza el espacio, en el que se albergan otros dispositivos significativos de carácter fotográfico o videográfico. Esta práctica en el campo de las instalaciones tecnológicas no implica el abandono del cultivo de otras disciplinas tradiciones en su autonomía, como son la pintura, la escultura, la fotografía y el vídeo. En los comienzos de su carrera se dedicó al ámbito performativo dentro de la Asociación de nuevos Comportamientos Artísticos ANCA.

 

Silvia Sempere, Avestruz y canguro. Serie Descabezados, 2020. Grafito y pastel graso sobre tablero aglomerado y palet europeo, 210 x 183 x 120 cm.